5 Tips To Boost Your Self-Confidence


Mám pro vás 5 tipů, jak si zvýšit sebevědomí, které doporučuje psycholožka a koučka Jitka Nesnídalová v rámci nové kampaně značky Dove. Pomůžou vám uvědomit si, jak jste vyjímečné a získat zdravé sebevědomí.
***
Today I have for you 5 tips how to boost your self-confidence, which recommends psychologist Jitka Nesnídalová as part of Dove's new campaign. They help you realize how special you are and get you healthy self-confidence.


1. Naučte se upřímně pochválit
Je důležité naučit se pochválit a oslavit i ty nejmenší úspěchy. Každý večer si sepište seznam věcí, které se vám povedly a jste za ně vděční. Mimochodem, když budete upřímně chválit ostatní, vrátí se vám to zpátky. A je přece fajn, když řeknete kámošce, že jí to dneska sluší a jí to zvedne náladu.

2. Každodenní afirmace (pozitivní tvrzení)
Afirmace je technika, která vám pomůže získat sebedůvěru. Začněte maličkostmi jako je třeba usmát se na sebe v zrdcadle místo toho, abyste si říkali jaké máte kruhy pod očima. Řekněte si nahlas: "Dneska mi to sluší!" Zase můžete vyzkoušet tip se seznamem - sepište si pět věcí, které se vám na sobě líbí.

3. Mějte se rádi
Tenhle bod se může zdát jako samozřejmost, ale většinou to pro nás holky tak lehké není. Jenže když máte rádi sami sebe máte i zdravé sebevědomí. Nezaměřujte se na to, co si o vás myslí ostatní, důvěřujte sami sobě a nestyďte se za to kým jste.

4. Nekritizujte
Přestaňte se kritizovat. Ale nekritizujte ani ostatní. Chovejte se k ostatním prostě tak, jak byste chtěli aby se chovali k vám.

5. Zastavte se a buďte pozitivní
Nikam se nehoňte. Je potřeba si uvědomit, že nejcennější okamžik je teď a tady. Kašlete na minulost a nebojte se budoucnosti. Užívejte si každý den a dělejte to co vás baví. Často máme hektický život kvůli škole, práci a zájmům, že zapomínáme na sebe. Přitom pozitivní emoce vašemu tělu prospívají, dodají vám životní energii a i sebedůvěru.
***
1. Learn how to commend yourself
It is very important to learn how to commend yourself and to celebrate even the smallest achievements. Every evening write list of thing you did great. By the way, if you say nice things to others, it will get back to you. And it is nice feeling to say your friend, that she looks nice and she is happy because of it. 

2. Daily affirmations (positive statement)
Affirmation is technique , which helps you to get self-confidence. Start with little things, for example,  in the morning just smile to yourself in the mirror and say out loud: "I'm looking good today!" instead of thinking how big are circles under your eyes. Or you can try list again - write things, which you like about yourself.

3. Like yourself
This point is obvious, but it is hard for us (girls) sometimes. But when you like yourself you have also healthy self-confidence. Don't think about what other people think, trust yourself and be proud of who you are.

4. Don't criticize 
Stop criticizing yourself, but also don't criticize others. Just treat others as you want they treat you.

5. Just stop and be positive
Don't rush so much. It is important to realize that the most important moment is right now. Don't think about the past and don't be afraid of the future. Enjoy every day and do what you like. Usually we have hectic day because of school, work and interests, so we forget to ourselves. Moreover positive emotions help your body, give you life energy and self-confidence.



Fur vest: New Yorker, Hat: Pimkie, Jeans: Primark, Sweater: H&M

Jaké jsou vaše tipy jak si zvýšit sebevědomí?
Sledujte můj Instagram a Snapchat: caroline_daisy7
***
What are your tips to boost your self-confidence?
Follow my Instagram and Snapchat: caroline_daisy7

CONVERSATION

4 komentářů:

  1. Jojo, s těmi tipy máš fakt pravdu. Člověk by se měl umět upřímně pochválit a příliš neupozorňovat sebe ani okolí na své nedostatky. Sama to moc neumím. Jsem šílený perfekcionista, takže když s něčím nejsem 100% spokojená, je zle. Ale snažím se s tím bojovat.
    Jinak moc chválím chlupatou vestičku a klobouk. Moc ti to sluší.

    ...Instantní krása//Giveaway...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju <3 A se svým komentářem máš úplnou pravdu. Pro mě je daleko lehčí pochválit někoho jiného než sebe.

      Vymazat
  2. Moc hezký článek.:) A jé fotky z adidasu, moc ti to slušelo! Ve čtvrtek na akci jdeš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Jojo jdu od 17:30. Jdeš taky? ;)

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře :-*

Back
to top