Photodiary #16 - Amsterdam, Part II.


Minulý týden jsem vám ukázala první část fotek z našeho výletu do Amsterdamu a teď je tu část druhá.
Druhý den jsme začali na Dam Square, kde jsme se podívali na Královský palác a taky National Monument, což je památník 2. světové války. Potom jsme se procházeli ulicema Amsterdamu a kochali se těma nádhernýma kanálama a architekturou. Došli jsme až k Hlavnímu nádraží, které je moc hezké a odtamtud nám jela loď na plavbu po kanálech. Ta byla super a hrozně se mi líbilo vidět kanály z pohledu z vody a jestli pojedete do Amsterdamu, určitě plavbu po kanálech nevynechejte. Akorát z ní bohužel nemám dobré fotky, protože jsem neseděla u okýnka.
***
Last week I published first part of my photos from Amsterdam and now I want to show you the second part.
Second day of our trip we started at Dam Square, where is Royal Palace and National Monument, which is memorial to WWII. We walked around through beautiful streets of Amsterdam and we fell in love in its canals and architecture. We continued to Amsterdam Centraal Railway Station, where started our cruise on the canals. It was great to see the city from another point of view and I totally recommend it. Unfortunately I don't have nice picture from that because I didn't sit next to the window.


Fotky nemám ani ze Čtvrti červených luceren, protože se tam nesmí fotit. Ale řeknu vám, že jsem se cítila trochu zvláštně, když jsem s přítelem procházela těma uličkama a v oknech nebo přímo ve dveřích stály svlečené holky :). Nakonec jsme se ještě podívali na Rembrant Square, kde je spousta kaváren a restaurací a socha Rembranta s vojáky.
***
I also don't have photos from the Red Light District because it's forbidden to take pictures there. But I have to say that it was weird walk through that district with my boyfriend when there were barely dressed girls in windows and doors :). We ended our tour at Rembrandt Square, where are lots of restaurants and cafes and also the statue of Rembrandt with soldiers.


Na poslední den našeho výletu jsme si naplánovali podívat se na Větrný mlýn De Gooyer. Sice nejde jít dovnitř mlýnu, ale jsem ráda, že jsme se na něj šli podívat. Taky jsme šli k Science Center NEMO, které má na střeše skvělou terasu, ze které je nádherný výhled na město. Potom už jsme se vrátili na Hlavní nádraží a vyrazili na letiště.
***
The last day of our trip we went to see The Gooyer Windmill. You can't go in but I'm glad we went there because it's really nice. We also visited Science Center NEMO, which has amazing terrace and from there is breathtaking view to the city. After that we went to the airport.


Tohle byly všechny fotky z Amsterdamu a doufám, že se vám líbily. V příštím článku se dočtete všechny moje tipy na výlet do Amsterdamu. :)
***
This is it. You saw all of my pictures from Amsterdam and I hope you liked it. In the next post will be tips to what to do, where eat etc. :)

CONVERSATION

2 komentářů:

Děkuju za vaše komentáře :-*

Back
to top