11 Tips for Your Trip to Amsterdam


Fotky z Amsterdamu jste už mohli vidět v Photodiary #15 a #16 a teď bych vám chtěla říct pár tipů, pokud máte v plánu se tam vypravit. A jestli ne, tak nad tím určitě zapřemýšlejte, protože Amsterdam je vážně boží a každý si tam najde něco, co ho zajímá: kultura, gastronomie, party...

  1. Jeďte "na vlastní pěst". Cestovky většinou zájezd jen do Amsterdamu nenabízejí, takže tam máte dalších x zastávek a ve městě jste jen jeden den, možná ani ne celý. Takže jestli chcete jen do Amsterdamu zařiďte si to sami, navíc si všechno budete moct naplánovat podle sebe. 
  2. Kupte si letenky co nejvíc dopředu, protože vás vyjdou daleko levněji.
  3.  Hotely i hostely jsou v Amsterdamu docela drahé, takže doporučuju zařídit si ubytování přes Airbnb. My jsme bydleli za vážně dobrou cenu v malém domečku, kde jsme měli pronajmutý pokoj. Jediná nevýhoda byla, že to nebylo blízko u centra, ale za tu cenu nám to vůbec nevadilo.
  4.  Pokud nebudete mít ubytování u centra, ale budete muset dojíždět tramvají, doporučuju zařídit si Amsterdam Travel Ticket. My ho měli na 3 dny a vyplatilo se nám to daleko víc, než kdybychom si platili lístky.
  5. Rozhodně musíte navštívit nějaké muzeum, kterých je ve městě plno. My jsme byli ve Van Gogh Museum a určitě doporučuju. A taky určitě doporučuju koupit si lístky předem přes internet, ať už půjdete do jakéhokoliv tamního muzea. Stojí to stejně a věřte mi, že tu frontu na vstup na místě čekat nechcete.
  6. Zajděte si na hranolky ve fialovém kornoutu, které prodávají u Hlavního nádraží. Jsou s jejich majonézou, a když celý den chodíte po městě, vážně bodnou.
  7. Jestli máte rádi sladké dejte si jejich typické medové vafle, tzv. Stroopwafels. Jsou vážně výborný a klidně bych jich snědla 10 na posezení. My jsme si koupili balené (normální a s karamelem) v supermarketu, abychom je měli s sebou a i ty byly vážně dobré. 
  8. Holandské sýry jsou výborné, ale ve speciálních obchodech za ně samozřejmě taky víc zaplatíte. Mrkněte proto do nějakého supermarketu, kde mají ty stejné, ale jsou daleko levnější.
  9. Zaplatit si plavbu lodí se určitě vyplatí! Uvidíte kanály z jiné perspektivy a poslechnete si zajímavosti od průvodce.
  10. Vyzkoušejte nějakou "cestovatelskou" aplikaci. Mám dobrou zkušenost se Sygic Travel a je to můj velký pomocník. Kromě zajímavých míst a naplánování každého dne mi taky aplikace zobrazí polohu a památky v mém okolí, i když nejsem na internetu.
  11. A na jak dlouho je podle mě ideální do Amsterdamu jet? My tam byli od pátku (letěli jsme už v 7:30) do neděle (odlétali jsme v 21hod) a myslím si, že ty 3 dny byly tak akorát. Všechno, co jsme chtěli vidět, jsme si prošli a maximálně si to užili.

You could see photos from Amsterdam in Photodiary #15 and #16 and now I want to tell you some tips if you want to go there.

  1. Don't go with travel agency but go on your own. You can plan the whole trip just in Amsterdam and go where you want to go.
  2. Buy air tickets in advance because it is cheaper.
  3. Hotels and hostels are quite expensive in Amsterdam and it's better to try Airbnb. We were accommodated in nice small house, where we had a room.
  4. If you have to use public transport more times I recommend to buy Amsterdam Travel Ticket. We had this ticket for 3 days and it was good purchase.
  5. You have to visit some museum when you're there. We chose Van Gogh Museum and it was great. I totally recommend to buy tickets online because then you don't have to wait in the queue.
  6. Try fries i the purple cone, which you can buy near to the Centraal Railway Station. It's with mayonnaise and it's really good.
  7. Do you like sweet food? Then you have to try Stroopwafels, Dutch typical waffles with honey. It's the best.
  8. I love their cheese, but it's quite expensive in the special shops. Check supermarkets because you can find there almost the same for a better price.
  9. You have to go on cruise on the canals! It's totally must-see of this trip.
  10. Download some travel app, because you can plan your trip in it and also use offline maps. I use Sygic Travel and it's big help, when I go somewhere.
  11. In my opinion it is good to go to Amsterdam for 3 days as we did. We were there from Friday (flight at 7:30) to Sunday (flight at 21h) and it was enough. We enjoyed it so much.
Naše ubytování přes Airbnb bylo super a moc hezké.
* Our Airbnb accommodation was great and so nice.

Byli jste v Amsterdamu? Máte nějaké další tipy?
***
Have you been in Amsterdam? Do you have any tips?

CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuju za vaše komentáře :-*

Back
to top